Informatii comanda

Nume:* Prenume:* E-Mail:* Telefon:*
ID comanda:* Data comanda:

Informatii produs & motivul returnarii

Nume produs:*
Cod produs:*
Cantitate:

Motivul returnarii*

Introdu codul in casuta urmatoare:

După livrarea comenzii, aveți obligația de a verifica conținutul coletului.

Orice reclamație trebuie notificată în scris sau telefonic în maxim 24 de ore de la livrarea comenzii, în caz contrar nu va fi luată în considerare.

Produsele care nu sunt conforme specificațiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna în urma unei notificări scrise în care se va specifica natura lipsei de conformitate. În cazul în care doriți returnarea unui produs, este nevoie să completați Formularul de retur alăturat. Formularul de retur trebuie să fie completat în întregime. după completarea lui, în termen de maxim 3 zile lucrătoare veți fi contactat de echipa noastră pentru a vă oferi instrucțiunile de returnare.

Cumpărătorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea cu unul conform. Dacă DianArt nu poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

Conditii de returnare

Renunțarea la un produs se poate face doar dacă ați achiziționat produsul la distantă (fără să îl puteți proba). Produsul poate fi returnat numai dacă este în condiții perfecte, în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, precum și cu documentele care l-au însoțit) și nu prezinta semne de uzura. Dacă produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare și nu poate fi vândut ca și produs nou, ne rezervăm dreptul de a refuza produsul și implicit returnarea.

Potrivit OUG nr 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distantă, Cumpărătorul are dreptul să returneze un produs achiziționat online în termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestuia, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare, în următoarele condiții:

- produsul să nu fie în niciun fel deteriorat (sa nu prezinte zgârieturi, lovituri, decolorări, dezlipiri, rupturi, etc.)

- ambalajul, etichetele și accesoriile produsului să fie intacte

- produsul să nu prezinte semne de utilizare

Odată cu lansarea comenzii produsului, Clientul își dă acordul privind Termenii și Condițiile comerciale și i să adus la cunoștință termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr. 34 / 2014, Art. 6, alin. (1), lit h). În situația în care Clientul/Cumpărătorul solicită retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv (in cazul în care produsul a fost livrat împreuna cu alte produse gratuite, făcând parte dintr-o promoție).

În cazul retururilor, costul de transport nu se returnează.

De asemenea, cheltuielile de returnare vor fi suportate de către Cumpărător. Returnarea produsului către DianArt trebuie făcută prin intermediul unei firme de curierat rapid aleasă de client, excepție Posta Romană, conform O.U.G Nr. 34 / 2014, Articolul 6, litera i. Costurile de returnare pot să diferite față de taxa achitată inițial, în funcție de curierul ales de către Cumpărător , de modul de ambalare al produsului, etc.

Dacă produsul returnat a fost deja achitat (online cu cardul sau prin transfer bancar), Vânzătorul va rambursa contravaloarea lui în maxim 14 zile de la recepția produsului returnat. Vânzătorul va amâna rambursarea sumei până la primirea Bunurilor vândute. Rambursarea banilor se va face după cum urmează:

- pentru Comenzile achitate Online cu cardul - prin restituire în contul bancar din care a fost efectuata plata

- pentru Comenzile achitate prin Transfer bancar - prin virament bancar

- pentru Comenzile achitate La livrare - prin virament bancar; în acest caz Cumpărătorul trebuie să comunice DianArt un cont bancar în care dorește să i se returneze banii.

Dacă produsul livrat către client este neconform, prezinta defecte sau este deteriorat, contravaloarea transportului este suportată integral de către DianArt.

În cazul în care un produs comandat de către Cumpărător nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea produsului, în termen de maxim 7 zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt.

În cazul în care, din diverse motive, refuzați 3 comenzi / produse returnate, ne rezervăm dreptul de a refuza onorarea viitoarelor comenzi venite pentru aceeași adresă de livrare și același cumpărător.

Adresa la care puteți returna produsele:

S.C. DianArt & Events S.R.L.

Adresă:

Str. Arțarilor 12A, cod poștal 077045, oraș Chitila, județul Ilfov, România

Telefon:

+40 745 086 632

Adăugați în coletul de returnare o copie după factura primită sau menționați clar într-un document numele dumneavoastră și numărul comenzii. Vă rugăm să menționați de asemenea motivul pentru care returnați produsul.